Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan selamat sejahtera!

Bukan Lagi Drama TETAPI Berakhir Dengan...

CINTA itu sememangnya kadangkala merumitkan... BTW knpe rumit? sebab kita kadangkala merasakan yang diri kita bertepuk sebelah tangan.. urmmm... Bagaikan sebuah drama kan?... MUNGKIN... aku seronok sangat apabila saat-saat percintaan terindah sahabat aku tercapai walaupun agak sukar untuk diluahkan di antara mereka berdua.. BENAR lah, rupa-rupanya cinta bukan hanya untuk diluahkan setiap saat tetapi perlu dihayati keindahannya setiap detik yang berlalu.

Walaupun kisah cinta dan hidup aku masih belum berakhir aku mesti terus menghadapinya. PERSOALANNYA, ADAKAH MASIH ADA DRAMA SELEPAS INI? urmmm... mestilah... jawapannya ada. Hidup kita bagaikan pentas opera right? Perjalanan aku masih panjang... aku masih mencari keindahan yang lain... Bila AKU LIHAT ORANG LAIN YANG BAHAGIA aku turut merasakan kebahagiaan tersebut. HATI...? Kadangkala kerisauan yang melanda kerna aku tidak mampu menghalang kau dari menyentuh sesuatu untuk dicintai.. OTAK...? hanya mengawal dan jika diturutkan kata hati, binasa kelak jadinya.

Percaya atau tidak aku seorang wanita yang tidak lekang daripada meminta belaian dari seorang insan yang bergelar lelaki. Betapa indahnya jika pasangan kita sering memberi kasih sayang dan kita sering dilindungi olehnya. Rindunya aku kepada ZARUL SAAT INI... JIKA ZARUL BERADA DI SISI AKU ALANGKAH INDAH DUNIA INI(ayat yang sama jer akan aku fikirkan) entah bila kalian akan tau cerita sebenar di antara aku dan Zarul. Mungkin tamat  Peperiksaan STPM baru aku bersedia untuk mengungkap mengenainya. Bila mana aku mula hendak bercerita kisah aku dan dia, air mata yang memulakannya. Mungkin aku belum bersedia untuk bercerita kepada semua ialah masakan bila cinta berputik ada sesuatu yang menyentap...
Siapa yang bisa menerimanya dalam masa yang amat singkat sedangkan yang berputik itu adalah kehadiran sang pencinta. Ya ALLAH kuatkanlah HATI berikan sesuatu untuk akalku agar tidak hilang dari kewarasanku yang sebenar. Sesungguhnya aku ikhlas mencintainya hanya keranaMu yang menghantar kehadirannya lantas mengubah kehidupanku untuk kembali ke pangkalMu untuk menjadi hamba yang berada di bawah naunganMu selamanya. Ku panjat kesyukuran kepadaMu Ya ALLAH... bahawa kau tidak hanya meletakkan aku kepada hidayahMu malah melengkapkan aku dengan taufiqmu walaupun aku sememangnya bukan wanita sempurna keperibadiannya namun tetap ada peluang buatku untuk merasai nikmatnya aku untuk mengesakanMu Ya ALLAH.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...